Στα λευκά ντύθηκαν από την Κυριακή αρκετές περιοχές σε Καστοριά, Καλαμπάκα και Φλώρινα, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει προβλήματα στους πολίτες ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα.

Η live κάμερα από το καταφύγιο «Μπάφι» στο βουνό της Πάρνηθας μεταδίδει τις εικόνες από το σημείο (οι κάμερες βρίσκονται σε υψόμετρο 1.161μ και βλέπουν ΝΑ του Ν.Αττικής και στο βάθος διακρίνονται το Όρος Πεντέλης και το Όρος του Υμηττού και την κορυφή Όρνιο της Πάρνηθας με υψόμετρο 1.350μ.)

Εικόνα από τη live κάμερα στο καταφύγιο «Μπάφι»

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερααναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα, και καταιγίδες κυρίως στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σταδιακά στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στις περιοχές της Θράκης, την Μακεδονίας, και τη Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών και μικρή πιθανότητα καταιγίδας.