Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο παρουσιάζουν μία πρωτότυπη, συλλεκτική σειρά με τις κορυφαίες προσωπικότητες που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την παγκόσμια ιστορία.

Ο δεύτερος τόμος κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, με70 φιλοσόφους που άλλαξαν τον κόσμο.

Ανάμεσά τους, Σοφιστές, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Στωικοί, Καρτέσιος, Τζον Λοκ, Βολταίρος, Ζαν Ζακ Ρουσό, Καντ, Σοπενχάουερ, Ζαν Πολ Σαρτρ.

Το βιβλίο αυτό δεν έχει ως αντικείμενο τη φιλοσοφία, αλλά τους φιλοσόφους. Στόχος της έκδοσης είναι να δώσει μία γεύση κάθε φιλοσόφου, της ζωής, του έργου, της θεωρίας και των δικών του λόγων σε ένα σύντομο κείμενο.[..] Είναι ευκολότερο να ασχοληθούμε με τους φιλοσόφους παρά με την ίδια τη φιλοσοφία. Πρώτον διότι οι φιλόσοφοι έχουν μια ιστορική και κοινωνική ταυτότητα. Δεύτερον, διότι μας έχουν αφήσει συγκεκριμένα κείμενα, τα οποία συνήθως έχουν κρίνει άλλοι φιλόσοφοι. Εξάλλου, δεν ήταν λίγοι οι φιλόσοφοι που αμφισβήτησαν κατά πόσον υπάρχει φιλοσοφία ξεχωριστή από τους φιλοσόφους. Γνωρίζοντας, έστω και επιδερμικά, τους φιλοσόφους μπορούμε να αποκτήσουμε μια ιδέα για τις ιδέες τους και συνεπώς γι’ αυτό που ονομάζουμε φιλοσοφία.