Δύο ακόμη αγνοούμενους αναζητούν οι αρχές έξι μέρες μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής όπου έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα.

Η καθημερινότητα των κατοίκων γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς αρκετοί έχουν δει τις περιουσίες τους να έχουν καταστραφεί ενώ αρκετοί έχουν χάσει προσωπικά αντικείμενα και τις ταυτότητές τους, γεγονός που τους εμποδίζει να πάρουν ένα πρώτο βοήθημα της τάξεως των 600 ευρώ.

Η Δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ανέφερε ότι «τα πρώτα χρήματα που μπορώ να δώσω είναι μετά τις καταγραφές περίπου 600 ευρώ. Αλλά και αυτά για να τα δώσω πρέπει ο κόσμος να βγάλει ταυτότητες. Για αυτό κάνω έκκληση να έρθει η αστυνομία, οι υπηρεσίες να βγάλουν ταυτότητες στον κόσμο» λέει η Δήμαρχος Μάνδρας και προσθέτει: «Ζητώ εταιρείες που αναλαμβάνουν λέβητες και καυστήρες να αναλάβουν να επισκευάσουν τα λεβητοστάσια. Όσος κόσμος τώρα είναι ζωντανός και αντέχει, σύντομα θα είναι πολύ άρρωστος».

Ο αντιδήμαρχος Μάνδρας Περικλής Ρόκας ανέφερε ότι νερό στη Μάνδρα ήρθε σαν τσουνάμι και γι΄ αυτό είχαμε τόσους νεκρούς.

«Μαζεύουμε ακόμα, υπάρχουν πάρα πολλά μπάζα, είναι τεράστιες οι ποσότητες που φορτώνουμε, θέλουμε ημέρες για να καθαρίσουμε» δήλωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως τόνισε αν ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη από το 2015 «θα γίνει εκτροπή του ρέματος κανονική και δεν θα είναι έτσι όπως είναι τώρα».Τέλος, απηύθυνε έκκληση να σταλεί προσωπικό στην περιοχή προκειμένου να βοηθηθούν οι άνθρωποι να καθαρίσουν τα σπίτια τους τα οποία έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.