Aυτοσχέδιο σωλήνα εκτόξευσης φωτοβολίδων και υπολείμματα από ναυτικές φωτοβολίδες βρήκαν οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό αυτό μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα και DNA.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι αντιεξουσιαστές σκόπιμα έκαναν χρήση ναυτικών φωτοβολίδων για να μη σβήνουν.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τον τραυματισμό της δικηγόρου, Αναστασίας Τσουκαλά, τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης. Δίωξη ασκήθηκε επίσης κατά αγνώστων για εμπρησμό αυτοκινήτου από πρόθεση.

Η κ. Τσουκαλά νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ύστερα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Τόσκας: Είναι δυο φορές κρίμα…

Για το περιστατικό μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος ανέφερε ότι είδε την άτυχη γυναίκα και μίλησε με τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού», όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

«Η συγκεκριμένη καθηγήτρια είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με αγώνες για αποτροπή της αυθαιρεσίας της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα από όλες τις πλευρές και για αυτό είναι δύο φορές κρίμα» τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

«Εγιναν αρκετές συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτήν την περιοχή. Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.