Διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που τραυματίστηκε την Παρασκευή από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II βρέθηκε στα Εξάρχεια από ενδιαφέρον για την πορεία των επεισοδίων και για τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να διατρέξουν άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Ανακοινωθέν που εξεδόθη από το νοσοκομείο «Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, «Ο Ευαγγελισμός», γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Επίσκεψη Τόσκα στον Ευαγγελισμό

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επισκέφθηκε το Σαββάτο το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της.

Αμέσως μετά ο κ. Τόσκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μιας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».

Η τραυματίας είναι νομικός εκπρόσωπος γνωστών αντιεξουσιαστών και μάλιστα είχε συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου προκειμένου να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε αναρχικούς που η δράσης τους είχε συσχετισθεί παλαιότερα με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή με ληστείες στο Βελβεντό κλπ. Η κυρίαΤσουκαλά είναι και σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης( είχε διοριστεί το 2016 αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του συγκεκριμένου υπουργείου) ενώ είχε προχωρήσει σε διαλέξεις στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ .

Παράλληλα έχει προχωρήσει σε δηλώσεις ότι «υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα κείμενο των αντιεξουσιαστών σχετικά με τον τραυματισμό της δικηγόρου. Το περιστατικό αυτό παρακολουθεί και διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ.