Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της αυτοκτονίας του πρώην στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη σηματοδοτεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών , Αντώνης Λιόγας ζήτησε το φάκελο που είχε αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να του διαβιβαστεί η δικογραφία μετά την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία δικαιώθηκε η οικογένεια Τσαλικίδη, αφού έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές δεν διεξήγαγαν αποτελεσμματική ερεύνα για τις συνθήκες θανάτου του.

Το ΕΔΔΑ έκρινε ότι τα αίτια θανάτου του πρώην στελέχους έμεναν ασαφή και διαπίστωσε ότι οι ελληνικές αρχές βιάστηκαν να κλείσουν την έρευνα.

Αξίζει να σημειώθει ότι το δικαστήριο του Στρασβούργου υποχρεώνει την ελληνική πολιτεία να καταβάλλει στην οικογένεια Τσαλικίδη αποζημίωση 50.000 ευρώ.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, μόλις πάρει στα χέρια του τον φάκελλο Τσαλικίδη, θα κρίνει εάν θα δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα, με βάση τα όσα διαλαμβάνονται στην απόφαση του ΕΔΔΑ.