Τα δάκρυα δεν έχουν ακόμα στερέψει στη Μάνδρα που επλήγη από τη φονική καταιγίδα και δοκιμάστηκε από τις δραματικές ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού. Η θλίψη και ο φόβος για όσα διαδραματίστηκαν αλλά και η αγωνία για το μέλλον παραμένουν χαραγμένα στα πρόσωπα των κατοίκων. Είναι τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής που πλέον δεν μιλούν για την επόμενη μέρα αλλά για τις επόμενες μέρες σκληρής δοκιμασίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Δυτική Αττική θρηνεί ήδη δεκαέξι νεκρούς ενώ ο αριθμός των τραυματιών έφθασε τους 21. Το τραγικότερο, όμως, είναι ότι συνεχίστηκε και χθες το θρίλερ με τους αγνοούμενους. Ο αριθμός των αγνοουμένων ανερχόταν αργά το βράδυ σε τέσσερα άτομα, έναν κυνηγό –ο αδελφός του οποίου έχει εντοπισθεί νεκρός –και τρεις οδηγούς οχημάτων. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν εγκαίρως τους ανθρώπους που αγνοούνται. Οι φόβοι όμως των Αρχών παραμένουν καθώς δεν αποκλείουν να υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι για τους οποίους δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση.

Μια μικρή χαραμάδα ελπίδας φάνηκε το μεσημέρι, όταν εντοπίσθηκαν ζωντανοί δυο από τους ανθρώπους που αναζητούνταν. Ηταν ένας 67χρονος ο οποίος βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, και ένας ηλικιωμένος ο οποίος βρέθηκε σώος στο σπίτι του αλλά, σύμφωνα με όσα είπε, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του με αποτέλεσμα εκείνη να τον δηλώσει αγνοούμενο.

Μια ακόμα τραγική εξέλιξη σημειώθηκε το απόγευμα καθώς στη λίστα των θυμάτων προστέθηκε ένας 50χρονος –ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους –ο οποίος βρέθηκε νεκρός καταπλακωμένος από μπάζα στο υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι Νέας Περάμου.

Στα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων των οποίων οι περιουσίες βυθίστηκαν στη λάσπη έχει προστεθεί και ο φόβος των λεηλασιών από συμμορίες που θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις τραγικές στιγμές. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι έχουν αποδεσμευθεί δυνάμεις ασφαλείας που θα αξιοποιούνταν για την επέτειο του Πολυτεχνείου ώστε να ενισχυθούν οι αστυνομικοί στη Μάνδρα.

Αντιμέτωποι με σκηνές αποκάλυψης είναι οι πυροσβέστες των 56 σωστικών συνεργείων που διεξάγουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Μέχρι αργά χθες το βράδυ η Πυροσβεστική είχε λάβει συνολικά 750 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Στην περιοχή επεμβαίνουν 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.