Σφραγίδα νομιμότητας έβαλε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο της Επικρατείας στη συμφωνία συμβιβασμού, που είχε υπογράψει η Siemens με το ελληνικό δημόσιο το έτος 2012. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, παρά την αντίθετη θέση που είχε διατυπώσει το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που έκρινε αρχικά την υπόθεση, έκρινε ότι η επίμαχη συμφωνία, είναι νόμιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικαστικός έλεγχος της υπόθεσης αυτής έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγή του Σωματείου Έλληνες Φορολογούμενοι.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά πλειοψηφία, έκρινε ότι τόσο το σωματείο όσο και οι φορολογούμενοι δεν απέδειξαν το έννομο συμφέρον τους, και απέρριψαν την προσφυγή κρίνοντας ότι η Πολιτεία έχει την δυνατότητα της ποινικής αξίωσης από την Siemens για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Αντίθετη όμως, άποψη εξέφρασε η μειοψηφία των ανωτάτων δικαστών που έκρινε ότι η επίμαχη υπόθεση εμφανίζει «μείζονα σημασία για το δημόσιο συμφέρον» και τίθενται «σοβαρά ζητήματα τα οποία αφορούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου».