Βρέθηκαν άγνωστα έγγραφα σε μυστικό δωμάτιο στη Βουλή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2017 15:37 |
Βρέθηκαν άγνωστα έγγραφα σε μυστικό δωμάτιο στη Βουλή

Τεκμήρια της περιόδου 1897-1977 εντοπίστηκαν σε χώρο της Βουλής που δεν ήταν επισκέψιμος για δεκαετίες. Για το περιεχόμενο του υλικού, το πώς και το γιατί, είχε εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό εντοπίστηκε, θα ενημερώσει την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Οι ανακοινώσεις που θα γίνουν, αφορούν πρωτότυπο αρχειακό υλικό που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών σε χώρο της Βουλής, και που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια. Μετά από μία πρώτη φυλλομέτρηση των περιεχομένων, φαίνεται ότι πρόκειται για αρχεία, από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται το 1897 και το νεότερο το 1977.

Περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, τα οποία έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974), περίοδο κατά την οποία δεν υφίστατο λαϊκή εκπροσώπηση και Βουλή. Τα θέματα της χώρας ρυθμίζονταν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.

Κατά τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της Βουλής, θα δοθεί στους δημοσιογράφους ενδεικτικό έντυπο υλικό.

3
Α.Κ.
15/11/2017 10:11
"Έλα τώρα ότι θέλει η κυβέρνηση θα λένε"... "Πόσο κακοί ήταν οι δικτάτορες (ναι ΄τωρα το ανακαλύψαμε) και πόσο υποφέρανε οι αριστεροί που τώρα προσπαθούν να σώσουν τη χώρα μας που όλες οι προηγούμενες -μη ΣΥΡΙΖΑΙΚΕΣ- κυβερνήσεις κατέστρεψαν"... Να θυμίσω μόνο ότι και στη Βενεζουέλα υποφέρουν οι άνθρωποι και είναι στο όνομα της δημοκρατίας και της ευημερίας του λαού....ΚΑι να θυμίσω ότι υπάρχει μια τουλάχιστον γενιά που δεν κοιτά κομπλεξικά και μνησίκακα στο παρελθόν για όλα αυτά που έπαθαν οι αριστεροί (ναι ήταν όντως τραγικό αλλά είναι στο παρελθόν...) αλλά κοιτά μπροστά και βλέπει τί τραβάνε τώρα όλοι οι Έλληνες από την ανικανότητα, τη διαφθορά και τα κόμπλεξ αυτής της αριστερής κυβέρνησης.... Αμαν πια με την προπαγάνδα σας. Αμάν! ο κόσμος συνεχίζει να πεινάει με το τρίτο μνημόνιο, τους περιορισμούς κεφαλάιων, τις υπέρογκες εισφορές σας....και εσείς προσπαθείτε να μας πέισετε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι........Οι ξένοι, η στατιστική υπηρεσία, οι άλλες κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα, οι μεγαλοεπενδυτές που φεύγουν από την Ελλάδα, τα πολλα ιδιωτικά κανάλια κ.ο.κ Γράφω γι ανα πω ότι δε σας πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες στην προπαγάνδα σας..... Δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο και δεν μπαίνουμε στην παγίδα του τυφλού μίσους σας....για κάθε μη αριστερό....
Ελληνικη ιστορια ισον το μασκαρεμα μιας πατριδοκαπηλειας
15/11/2017 01:28
Εαν επιχειρησει καποιος να διαβασει την Ελληνικη Ιστορια,ειδικα την νεοτερη χρειαζεται να χει προχειρα υπογλωσσια,απινιδωτη και να υπαρχει σε ετοιμοτητα προσωπικο αμεσης βοηθειας ετοιμο για να επεμβει.Αλλα εαν ακομα δεν παει απο stroke,εγκεφαλικο η καταπληξια εκεινη την ωρα στην πορεια θα αποκτησει σιγουρα προβλημα υπερτασης,καρδιακης αρρυθμιας η αλλο προβλημα νευρικης φυσης με ολα αυτα που θα διαβασει κι ας ειναι μοναχα τα μισα γεγονοτα η λιγοτερο.Τωρα αυτα που ειναι καταχωνιασμενα ερε γλεντια βαλε με το νου σου το τι μπορει να αναφερουν.
Helene
15/11/2017 05:07
Super like !!!