Δύτες του Λιμενικού θα βουτήξουν στο λιμάνι της Σύμης για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους και τα ορμητικά νερά, στη θάλασσα.

Το νησί δεν έχει ρεύμα και σύμφωνα με πληροφορίες τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στο λιμάνι ενώ άλλα, τουλάχιστον, 10, έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικές περιοχές του νησιού. Οι σφοδρές καιρικές συνθήκες προξένησαν επί τρεις ώρες, τεράστιες ζημιές στο νησί.

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών

Μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν την Τρίτη με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.