Σε νέα στάση εργασίας προχωρεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ενώ οι ηλεκτροδηγοί αναστέλλουν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό θα ακινητοποιηθούν την Τετάρτη από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας. Το Σωματείο αντιδρά στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ στο υπερΤαμείο και ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, «για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών».

Την ίδια ώρα, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία παρευρέθηκε και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, τέθηκε το πλαίσιο και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες επίλυσης του θέματος της αναδρομικής αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών των ηλεκτροδηγών, για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Οι εργαζόμενοι θεωρώντας την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών καθοριστική και ωφέλιμη για την δρομολόγηση του αιτήματός τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναστολή της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 16.11.2017.