Απολογισμό των μεγάλων ζημιών κυρίως στη νότια Κέρκυρα, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου, κάνουν κλιμάκια του Δήμου που μετέβησαν στην Λευκίμμη και τις γύρω περιοχές.

Μέχρι αυτή την ώρα, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους ελαιώνες της περιοχής, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του περιφερειακού δικτύου.

Πολλές από τις περιοχές στη νότια Κέρκυρα έμειναν το τελευταίο 24ωρο χωρίς ρεύμα, ενώ το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλει προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών.

Παράλληλα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν από το Σάββατο το βράδυ τις προσπάθειες να μετακινήσουν δέντρα και κλαδιά από δρόμους. Τη Δευτέρα κλειστό παρέμεινε το 1ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης, προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές που υπέστη στην σκεπή του, αλλά και στο προαύλιο.

Το νησί σαρώθηκε από θυελλώδεις ανέμους που ξερίζωσαν δέντρα και παρέσυραν κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών. Ήταν τέτοια η ένταση των ανέμων ώστε μετακινήθηκαν ακόμη και βαριές μαρμάρινες πλάκες από το νεκροταφείο της Λευκίμμης.

Τραγικός απολογισμός, η απώλεια της ζωής ενός άνδρα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, που εισχώρησαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και τον εγκλώβισαν, ενώ σώθηκαν η γυναίκα και τα παιδιά του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.