Δυσαρέσκεια ΙΣΑ για τις δηλώσεις Πολάκη για «φακελάκια» σε γιατρούς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2017 19:16 |
Δυσαρέσκεια ΙΣΑ για τις δηλώσεις Πολάκη  για «φακελάκια» σε γιατρούς
Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις και έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει, λέει ο ΙΣΑ

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν «φακελάκια» και καλεί τον αναπληρωτή υπουργό να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει ο ΙΣΑ, «οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατάνε κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ανέφερε ότι «το 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα. Το 60% θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσεις και το 20% δεν θα αγγίξουν τον ασθενή αν δεν πάρουν χρήματα» και σημείωσε ότι «για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή θεσπίσαμε τη λίστα χειρουργείου, η οποία λειτουργεί σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία».

Ο ΙΣΑ ζητά ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις και έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει».

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Ζητά να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων. «Ωστόσο δεν θα επιτρέψει να δυσφημείται άδικα το ιατρικό σώμα που δίνει καθημερινά μάχη για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν».

3
Συμεων Αρσενιαδης
06/11/2017 01:12
Καλε τι φακελακια και πρασινα αλογα, οι Ελληνες γιατροι ειναι παράδειγμα τιμιότητας (εδω γελανε και οι ρεγγες). Απο την αλλη, στα Κέντρα Υγείας νοσηλευουν τον κόσμο δωρεάν (ακομη και τους ξενους, οπως εγω). Ορκος Υποκριτη για τους μεν, Ιπποκρατη για τους δε. Φωνητικα μονο μοιαζουν...
nikos
05/11/2017 22:55
Μην και πει καποιοσ την αληθεια. το ΑΔΕΡΦΑΤΟ εξεγειρετε!!!!
Χρηστος
05/11/2017 21:02
Για τα φακελακια μονο προβληματιζομαστε. Εδω υπαρχουν ορισμενες περιπτωσεις γιατρων που εχουν κανει ανηθικες πραξεις εναντιον πελατων τους και ακομα δεν γνωριζουμε ποια ειναι η ερμοδια υπηρεσια και το αρμοδιο προσωπο, στην οποιαν ενας πολιτης μπορει να κανη παραπονο. Χρηστος