Στις αρχές Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας ο 29χρονος φέρεται να εντάχθηκε ως μέλος στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα οι δικαστικές αρχές αποδίδουν στον 29χρονο την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του καταλογίζουν ότι «έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, λογικά αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού όπως κατά πληροφορίες αναφέρεται στο κατηγορητήριο δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά» και συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον 29χρονο αποδίδεται από τις δικαστικές αρχές ότι είναι ο κατασκευαστής των οκτώ τρομοδεμάτων που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 29χρονος προμηθεύτηκε, κατείχε εκρηκτικές ύλες και κατασκεύασε τους εν λόγω αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους στη συνέχεια ταχυδρόμησε προς διάφορους παραλήπτες και τελικά εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ασκήθηκε σε βάρος του 29χρονου νέα ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για:

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου

Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων

Όλα τα αδικήματα τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας.

4. Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων

5. Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα

6.Διακίνηση ναρκωτικών

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία για Τετάρτη ενώ και αυτή η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στον εφέτη ειδικό ανακριτή .