Αστατος θα είναι και την Τρίτη ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες.

Συγκεκριμένα, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες, με βελτίωση των φαινομένων το βράδυ από τα βορειοδυτικά.

Στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ισχυρές τοπικά καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στη Θράκη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες το πρωί στο βορειοανατολικό Αιγαίο και το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη Δυτική Ελλάδα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί (7 μποφόρ) οι οποίοι θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενίσουν ενώ στην ανατολική Ελλάδα θα πνέουν από ανατολικές – βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 17 βαθμούς, στα Δυτικά από 15 έως 19 και στην υπόλοιπη χώρα από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αρχικά θα είναι άστατος, ωστόσο θα καταστεί νεφελώδης από τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές πρώτα στα βόρεια του νομού και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά τη νύχτα οι βροχές στα βόρεια πιθανόν να είναι πρόσκαιρα έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ αλλά από αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους – βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση από την Τετάρτη

Την Τετάρτη στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει άστατος με βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόνησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά διαστήματα και τοπικά έντονα.