Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήλθε το απόγευμα της Δευτέρας ο δικηγόρος του πατέρα της δολοφονηθείσας εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο πατέρας της 32χρονης την ώρα του φόνου δεν βρισκόταν στο νεκροταφείο αλλά στην περιοχή του Ζωγράφου.

Οπως δήλωσε, ούτε ο πατέρας της Δώρας, ούτε ο άλλος οδηγός του ταξί γνώριζαν πως το όχημα έχει μηχάνημα τηλεματικής. Ο κ. Λύτρας παρέδωσε στην αστυνομία νέα στοιχεία που αποδεικνύουν το άλλοθι του πατέρα και ενδεχομένως θα βοηθήσουν στην έρευνα, ενώ κατέθεσε και παράσταση πολιτικής αγωγής.

Οσον αφορά «τις υπόνοιες που έχουν δημιουργηθεί» για τον πατέρα, ο κ. Λύτρας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα. Ηταν σε σοκ όταν έκανε τις δηλώσεις και μπορεί να είναι τραγική σύμπτωση, αλλά όντως πέρασε από το νεκροταφείο και πήρε κάποιον από εκεί και τον πήγε στον λόφο Σκουζέ. «Αυτές τις τελευταίες μέρες πραγματικά υπήρχαν πάρα πολλές υπόνοιες για τον πατέρα. Ηταν σε σοκ, δεν είπε ψέματα» ανέφερε.

Δε συμπίπτει με την ώρα του φόνου

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι το ταξί έχει μηχάνημα τηλεματικής και ο ιδιοκτήτης έχει δύο οδηγούς. «Ο ιδιοκτήτης ανά πάσα στιγμή μπορούσε να βλέπει τη διαδρομή που έκανε το ταξί. Ο πατέρας παρέλαβε το ταξί στις 16:55 από τον Κολωνό, δεν συμπίπτει με την ώρα του εγκλήματος. Πέρασε από Ζωγράφου, Καισαριανή και κέντρο. Πήγε από το Κολωνάκι στο Μαρούσι και μετά πήρε πελάτη από την είσοδο του νεκροταφείου στις 18:56».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο δικηγόρος στην αστυνομία, κανείς από τους δύο οδηγούς δε γνώριζε ότι υπήρχε στο ταξί μηχάνημα τηλεματικής, «το είχε εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης για δική του ασφάλεια».

«Από πληροφορίες δικές μου έχουν λήξει οι έρευνες της αστυνομίας για αυτό το θέμα. Θα συνεχιστούν οι έρευνες στο φιλικό κύκλο και σε άλλα ενδεχόμενα» κατέληξε ο δικηγόρος του πατέρας της εφοριακού.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Λύτρας είχε πάρει αποστάσεις από τις δημόσιες δηλώσεις του πατέρα της 32χρονης εφοριακού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ήμουν σύμφωνος όταν έκανε τις δηλώσεις, δεν τον είχα αναλάβει». Μάλιστα ανασκεύασε τα λεγόμενα του πελάτη του, σημειώνοντας ότι το ταξί δεν το είχε ο πατέρας και είχε γίνει αλλαγή βάρδιας.

Ο δικηγόρος, μιλώντας στον Αlpha 989 ξεκαθάρισε ότι «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, θα εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες».

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του πελάτη του

Ακόμη, τόνισε ότι ο πατέρας δεν είναι κατηγορούμενος, απλώς έδωσε κατάθεση και έχει πάει στο σπίτι του. Η κατάθεση του πατέρα της δολοφονημένης εφοριακού διήρκεσε την Κυριακή το μεσημέρι πέντε ώρες.

Τηρώντας πάντως αποστάσεις από τις δημόσιες δηλώσεις του πελάτη του, ότι έτυχε να περνά με το ταξί από το νεκροταφείο περίπου την ώρα του φόνου, και, μάλιστα, να επιβιβάζει πελάτη, ο οποίος θα μπορούσε να εμπλέκεται με τη δολοφονία της κόρης του, ανέφερε: «Δεν ήμουν σύμφωνος όταν έκανε τις δηλώσεις, δεν τον είχα αναλάβει».

Επίσης, ο κ. Λύτρας, ακυρώνοντας τα όσα είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξη ο ίδιος ο πατέρας της 32χρονης, υποστήριξε ότι το ταξί δεν το είχε ο πατέρας και είχε γίνει αλλαγή βάρδιας.