Από μηνιγγίτιδα και όχι χολέρα πάσχει το νεογνό στο Παίδων «Αγία Σοφία»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2017 16:35 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23/10/2017 22:17 |
Από μηνιγγίτιδα και όχι χολέρα πάσχει το νεογνό στο Παίδων «Αγία Σοφία»
«Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) όπου από προφορική ενημέρωση πρόκειται για vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων, αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας» αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή δημοσιεύματα.

«Δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, το δονάκιο που ανιχνεύτηκε σε νεογνό, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας» αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με αφορμή δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το νεογνό Μ. θήλυ τελειόμηνο προσήλθε στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” στην εφημερία της 19ης/10/17 σε επηρεασμένη γενική κατάσταση λόγω εμπυρέτου από 8ώρου, συνοδευόμενο από εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου. Εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.

»Από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς.

«Απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής»

»Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα. Άμεσα μετά τη διάγνωση, λόγω της υποψίας λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα, απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το προσωπικό καθαριότητας.

Άμεσα μετά την εισαγωγή του άρχισε ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) όπου από προφορική ενημέρωση πρόκειται για vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων, αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας».

3
Trolling Stone:
Η καριέρα του Πολάκα
23/10/2017 20:33
Πολάκααα! Στα τσακίδια πήγε η καριέρα σου ως πολιτικός, ταυτίστκες δια παντός με τη χολέρα και τον κολλητό σου τον Καρανίκα. Κοίτα να κρατάς τα γίδια σου υγιεί, γιατί ούτε αυτά δεν θα κάθονται να τα εγχειρήσεις αν πάθουν τίποτα...
Χολέρα στη ΝΔ
23/10/2017 20:28
Παιδιά είστε σίγουροι ότι είναι χολέρα; Όχι ότι αμφισβητώ το...ποιόν και την...αντικειμενικότητα των ΝΕΩΝ της σημερινής εποχής, αλλά κάτι ιατρικές ανακοινώσεις που βγήκαν και υποστηρίζουν ότι το νεογνό πάσχει από μηνιγγίτιδα και σηψαιμία τι να τις κάνουμε; Να τις αγνοήσουμε ως fake news και να πιστέψουμε τα ΝΕΑ;
Χολέραααααα!
25/10/2017 15:58
Τι έγινε παιδιά; Πού χαθήκατα ρε ψοφίμια, χολέρα πάθατε;