Η εικόνα των υπογείων του νοσοκομείου – μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» δικαιολογούν την έντονη ανησυχία των εργαζομένων στο ΕΣΥ σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν από τα λιμνάζοντα νερά – εξ’ αιτίας της διαρροής που δεν έχει αντιμετωπιστεί τους τελευταίους έξι μήνες – αλλά και γενικότερα από την παλαιότητα των εγκαταστάσεων.

Οι φωτογραφίες που έφερε στην δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποτελούν συνέχεια των καταγγελιών ότι «ανιχνεύτηκε βακτήριο της χολέρας ανιχνεύθηκε στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου «Ελενας Βενιζέλου».

Ωστόσο σήμερα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εμφανίζεται καθησυχαστικό, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Κέντρου.

Σημειώνεται δε, στην ίδια ανακοίνωση, ότι «αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες από τα υπόγεια του «Έλενα Βενιζέλου» – που μόνον ακατάλληλοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν – επιβεβαιώνουν ότι οι προϋπολογισμοί ένδειας, δεν επιτρέπουν την κτιριακή συντήρηση του ΕΣΥ με ότι αυτό συνεπάγεται.