Η νόσος της οικονομικής αδυναμίας φαίνεται να έχει… χτυπήσει και τον ΕΟΠΥΥ – τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας -, γεγονός που οδηγεί τους συμβεβλημένους γιατρούς στην απόφαση για νέα επίσχεση εργασίας που ξεκινά από αύριο.

Μάλιστα, η Ενωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) κοινοποίησε την επίσχεση εξωδίκως στην έδρα του Οργανισμού, με τους γιατρούς να ζητούν την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία που θα υποστούν, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι θίγονται και οι ασθενείς «από τους παράλογους κανόνες που τίθενται στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης».

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Ενωση, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες της και τις σχετικές κινητοποιήσεις της για το «ακανθώδες» ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων γιατρών, «ο Οργανισμός διαμέσου του προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται».

Μέχρι σήμερα, όπως υποστηρίζει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ.