Επιμένει στα εισοδηματικά κριτήρια όσον αφορά την επιβολή προστίμων για παραβάσεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι τα εισοδηματικά κριτήριαπου θα μπουν στους παραβάτες του νέου ΚΟΚ θα διαμορφώσει ηΕθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, σημειώνοντας:«Εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής. Δεν υπάρχει οριζόντια πολιτική που να είναι δίκαιη».

Ο νεός ΚΟΚ, ανέφερε ο υπουργός, θα προβλέπει ότι εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει, προσέθεσε, με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων.

Σύμφωνα με τον κ.Σπίρτζη, ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διαμορφωθούν και τα εισοδηματικάκριτήρια.