Καταγγελίες και αναστάτωση που φαίνεται ότι καθυστερούν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους καταγράφονται στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Πέρυσι η νέα διοίκηση του ιδρύματος θέσπισε το κριτήριο της «αρνητικής βαθμολογίας» για το προσωπικό του ιδρύματος που έχει πολλά έτη προϋπηρεσίας. Ετσι, κάθε ένας από τους διδάσκοντες «έχανε» μία μονάδα για κάθε έτος διδασκαλίας στο ίδρυμα, με μια αντίστοιχη μοριοδότηση με 20 μονάδες όσων δεν είχαν ξαναδιδάξει στα προγράμματά του.

«Οι πίνακες κατατάξεων που προέκυψαν από την εφαρμογή του εν λόγω συστήματος αξιολόγησης, με εξαιρετική μάλιστα καθυστέρηση, οδηγώντας σε μεγάλο όγκο ενστάσεων και σημαντική αργοπορία στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, παρουσιάζουν διάφορα παράδοξα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΑΠ.

«Πιο συγκεκριμένα, από τη μια μεριά ορισμένα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού με χρόνια προϋπηρεσίας στο ΕΑΠ εμφανίζονται, λόγω της αρνητικής μοριοδότησης και της διαθεσιμότητας, χαμηλότερα στις σειρές κατάταξης, σαν να έχουν λιγότερα προσόντα από νέους διδάκτορες. Από την άλλη, σε πολλές θεματικές ενότητες, τα εν λόγω μέλη ΔΕΠ ως επί το πλείστον δεν αντικαθιστώνται από νέους επιστήμονες, αλλά από άλλα μέλη ΔΕΠ, που δεν έχουν εργαστεί ξανά ή έχουν λίγα χρόνια προϋπηρεσίας στο ΕΑΠ» τονίζουν οι διδάσκοντες.

«Εξαιτίας όλων των παραπάνω, βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ήδη καθυστερημένη διαδικασία αξιολόγησης με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων αποτελεσμάτων. Η διαδικασία αυτή θα καθυστερήσει κι άλλο, καθώς πλήθος ενστάσεων δεν έχει ακόμα εξεταστεί, ενώ ορισμένοι συνάδελφοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμα και περαιτέρω νομικών κινήσεων», καταλήγουν.