Συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ζητούν από κοινού η ΚΕΔΕ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ –ΟΤΑ, με κεντρικό θέμα συζήτησης το σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Η κατάθεση του σχετικού αιτήματος πραγματοποιείται μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ. της Ένωσης με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ στην οποία ήταν επικεφαλής ο Πρόεδρός της Νίκος Τράκας. Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι η επιδιωκόμενη αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων έχει οδηγήσει σε σημαντικά αδιέξοδα και ότι «οι δήμαρχοι δε θα μετατραπούν σε απεργοσπαστικά όργανα καμίας κυβέρνησης.

«Η αξιολόγηση που επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ουσιαστικά αποτύχει στη πράξη και για το λόγο αυτό την απορρίπτουμε. Είναι αναγκαίο να υπάρξει συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη προκειμένου να τεθεί το αίτημα της εφαρμογής ενός ρεαλιστικού και προσαρμοσμένου στις ανάγκες τις Αυτοδιοίκησης συστήματος αξιολόγησης», δήλωσε ο κ Πατούλης.