Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους, ηλικίας 18 – 24 ετών υλοποιούν η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Το πρόγραμμα στοχεύει στη συμβουλευτική καθοδήγηση, την κατάρτιση και την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 1.000 ανέργων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνονται 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις από το Μητρώο του ΣΕΠΒΕ.

Για τους ωφελουμένους που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα προβλέπεται συνολική επιδότηση 1.380 ευρώ, η οποία αφορά τις ώρες θεωρητικής κατάρτισης (επιδοτούμενη με 5 ευρώ/ώρα) και τις ώρες πρακτικής άσκησης (επιδοτούμενη με 3 ευρώ/ώρα).

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει σήμερα στην ιστοσελίδα edu.sepve.org.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΒΕ (edu.sepve.org.gr) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2310 546816, 515506 & 532820.