Αρχισαν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για 12 υπαξιωματικούς, ειδικότητας Υγειονομικού, οι οποίοι θα προσληφθούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έπειτα από διαγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να προσληφθούν εννέα νοσηλευτές, ένας φυσικοθεραπευτής, ένας λογοθεραπευτής καθώς και ένας εργοθεραπευτής. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για μία και μόνο ειδικότητα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ή τα δημοτολόγια της χώρας, ενώ δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 30ό έτος της ηλικίας τους, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1987 και μετά.

Οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό δεν έχουν όσοι αρνήθηκαν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να είναι κάτοχοι ομώνυμου ανά ειδικότητα πτυχίου τμήματος Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα της χώρας μας ή ισότιμου και αντίστοιχου του εξωτερικού καθώς και κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος ή βεβαίωσης άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι καλούνται να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (επιπέδου Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας. Οπως επίσης θα πρέπει να έχουν γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στους παρακάτω τομείς: επεξεργασία κειμένων, υπολογιστικά φύλλα και υπηρεσίες Διαδικτύου.

Στην προκήρυξη καθορίζονται και οι προϋποθέσεις καταλληλότητας. Ειδικότερα, οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ., και στις δύο περιπτώσεις χωρίς υποδήματα. Σημειώνεται πως η υψομέτρηση διενεργείται από τριμελή Επιτροπή Αξιωματικών που συγκροτείται με απόφαση του αρχηγού ΛΣ – ΕΛΑΚΤ και αποτελείται από έναν αξιωματικό ειδικότητας Υγειονομικού (ορθοπεδικός), τον οποίο υποδεικνύει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ως πρόεδρο, και δύο αξιωματικούς ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, καθοριζόμενους κατόπιν κλήρωσης, ως μέλη.

Η προθεσμία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών λήγει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή είτε αυτοπροσώπως (ή με εξουσιοδότηση) στη Σχολή Λιμενοφυλάκων(τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, ΤΚ 185 10). Η υποβολή θα γίνεται στην παραπάνω διεύθυνση κατά τιςεργάσιμες ημέρεςκαι ώρες –από 08.00 έως 14.00.