Πέθανε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2017 19:22 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10/10/2017 21:14 |
Πέθανε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής

Εφυγε απο τη ζωή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και πρώην αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παντής, ο οποίος και είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς, προ τετραμήνου, στο γραφείο του στο υπουργείο Παιδείας, μετά από συναντήσεις με τους εκπροσώπους εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας.


Τα λίγα λεπτά καθυστέρησης μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να μην ανακτήσει ποτέ τις αισθήσεις του.

Ο Γιάννης Παντής άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και οι συνεργάτες του εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στη σύζυγο, τoν υιό του και τους οικείους του.

«Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Παντή, τον ακαδημαϊκό, τον δάσκαλο, τον αγωνιστή που πάσχιζε πάντα να παντρεύει την λογική με την ευαισθησία, δεν μπορεί παρά να είναι μια υπόσχεση: Ότι τίποτε δεν θα πάει χαμένο από όσα δίδαξε με το έργο, τη ζωή, το ήθος και τους αγώνες του. Συμμερίζομαι τη θλίψη της οικογένειάς του, και όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν» ανέφερε σε δήλωσή του για το θάνατο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

«Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παντή» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. «Μια απώλεια δύσκολη στη διαχείρισή της σε επίπεδο προσωπικό γιατί εκτός από συνεργάτης ο Γιάννης ήταν και ένας καλός φίλος. Η πορεία του, οι επιλογές του, η στάση του στη ζωή θα αποτελούν παραδείγματα άσκησης του ακαδημαϊκού λειτουργήματος και της πολιτικής με καθοριστικά προτάγματα την ηθική και την αποτελεσματικότητα. Ήταν ένας άνθρωπος με πάθος για την εκπαίδευση και πρωτοπόρος στην εισαγωγή καινοτόμων οικολογικών δράσεων στο Πανεπιστήμιο. Με το πάθος του αυτό άφησε παρακαταθήκες πολλές ακόμη και σε όσους δεν τον γνώρισαν προσωπικά αλλά ως επισκέπτες στο υπουργείο θα βλέπουν για πάντα τα έργα που με τόσο πάθος ο Γιάννης φρόντισε να κοσμήσουν το χώρο του υπουργείου, ανασύροντάς τα από τα υπόγεια της Σχολής Καλών Τεχνών. Το υπουργείο Παιδείας είναι φτωχότερο χωρίς αυτόν. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και συμμετέχω στη μεγάλη θλίψη τους».

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας, κ. Κώστας Φωτάκης.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω facebook ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος έγραψε το εξής: «Όση χαρά πήραμε πριν δύο ώρες με την ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου, τόση λύπη μας έδωσε το φευγιό του σ.Γιάννη Παντή πριν λίγο. Καλό του ταξίδι, θα μας λείψει πολύ...».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον δάσκαλο, τον ερευνητή, τον φλογερό οραματιστή, τον αγαπημένο σύντροφο Γιάννη Παντή, καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Γιάννης Παντής, ξεκίνησε τις σπουδές και την πορεία του στο ΑΠΘ, όπου στην συνέχεια υπηρέτησε για περίπου 30 χρόνια σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες. Ως αντιπρύτανης οικονομικών σε δύσκολους καιρούς, συνέβαλε στην αναδιοργάνωση του πανεπιστημίου, στο άνοιγμά του στην πόλη και στην στενότερη σύνδεσή του με την κοινωνία.
Προσηλωμένος στις ιδέες του για την εκπαίδευση, ανέλαβε τα καθήκοντα του Γ.Γ. στο υπουργείο Παιδείας και με το ανήσυχο και κριτικό του πνεύμα αντιμετώπιζε, συστηματικά και με αγωνία, τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης . Σ’ αυτόν τον αγώνα, κόπηκε το νήμα της ζωής του.
Καλό ταξίδι Γιάννη…»