Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ηκαταβολή 4.193 νέων κύριων συντάξεων σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιου Μπακαλέξη.

«Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν αύριο, αντί της 1ης Νοεμβρίου που ήταν να γίνει η καταβολή τους» ανέφερε ο κ. Μπακαλέξης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσέθεσε: «Πλέον, από τη στιγμή που άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΕΦΚΑ υπάρχει η πρόθεση να τρέξουμε και να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς, ώστε έως το τέλος του έτους να έχουν πληρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης η εμβόλιμη πληρωμή 4.193 νέων κύριων συντάξεων ανέρχεται στο ύψος των 12,651 εκατομμυρίων ευρώ και σημειώνει ότι αυτή η πληρωμή εντάσσεται στο πλαίσιο και άλλων εμβόλιμων νέων συνταξιοδοτικών παροχών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2017 έχουν πληρωθεί 183.430 νέες συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ), ύψους 1,439 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα έχουν πληρωθεί 88.324 οριστικές νέες κύριες συντάξεις και 38.220 προσωρινές συντάξεις συνολικού ύψους 810 εκατ. ευρώ, μαζί με τα αναδρομικά, 38.086 νέες επικουρικές συντάξεις, συνολικού ύψους 228,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τα αναδρομικά, 18.800 νέα εφάπαξ, συνολικού ύψους 400,4 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για μονότονα ψεύδη περί «στάσης πληρωμών» και «πλασματικών πλεονασμάτων» του ΕΦΚΑ, ψεύδη που προέρχονται, συνεχίζει το υπουργείο, από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα, σωρεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.