Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν, λίγο πριν τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της απαγωγής του ΜιχάληΛεμπιδάκη.

Σύμφωνα με το cretalive, τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Η διαδικασία των απολογιών στις ανακριτικές αρχές Κρήτης αναμένεται να είναι πολύωρη.

Οι επτά συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής, της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, της απόπειρας εκβίασης από κοινού, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής πολεμικού όπλου και του εμπρησμού.

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίε,ς ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν καιπλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου πουθεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα.Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για πέντε κακουργήματα.Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.