Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας

Να επιστρέψουν στα σχολεία τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών ζητά το Αγιο Ορος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2017 09:52 |
Να επιστρέψουν στα σχολεία τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών ζητά το Αγιο Ορος

Την απόσυρση και των «Φακέλων Μαθήματος» που στάλθηκαν φέτος στα σχολεία για να αντικαταστήσουν τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών, ζητάει η Κοινότητα του Αγίου Όρους με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας και στους βουλευτές του κοινοβουλίου.

Με το δεδομένο δε, ότι ο κ. Κ. Γαβρόγλου είναι ο πρώτος υπουργός Παιδείας ως σήμερα που δέχτηκε να ελέγχονται από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας τα βιβλία των θρησκευτικών και να μην προχωρούν αν δεν δοθεί το «πράσινο φως», η θέση του μοιάζει μάλλον δύσκολη.

Η Κοινότητα του Αγίου Όρους ζητάει να επιστρέψουν στα σχολεία τα παλιά βιβλία των Θρησκευτικών και τονίζει ότι:

- Οι ορθόδοξοι μαθητές με τους φακέλους μαθήματος που τους διανεμήθηκαν θα διδάσκονται ένα πανθρησκειακό μάθημα το οποίο εντέχνως θα ενσταλάζει στις ψυχές των την ιδέα ότι “όλες οι θρησκείες είναι λίγο πολύ το ίδιο” και εν τέλει θα τους οδηγεί στον αγνωστικισμό και την αθεΐα.

- Μάλιστα οι παραπάνω υποχρέωση ισχύει μόνο για τους πλειοψηφούντες ορθοδόξους μαθητές, ενώ οι μειοψηφούντες ετερόδοξοι και ετερόθρησκοι θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται ομολογιακό μάθημα, σύμφωνα με την πίστη τους.


Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

5
Πάνος Α ννόβερο
06/10/2017 15:49
Με το σταυρό στο χέρι περιουσία μόνο η εκκλησία έκανε.
Μήτσος απο Στοκχόλμη
06/10/2017 14:19
Δηλαδή τα παιδιά να μη μάθουν την αλήθεια παρά μόνο αυτό που λέει η ορθοδοξία. Και γιατί παρακαλώ η ορθοδοξία είναι η αλήθεια. Η ιεραρχία φαίνεται βρίσκεται στην άμυνα και πολύ στριμωγμένη μάλιστα. Αλιώς δεν εξηγούνται αυτά τα σκιρτίσματα.
ΓιωργοςΤ
06/10/2017 12:24
Αχα λοιπόν ο αγνωστικισμός και η μη αποδοχή μεταφυσικών οντοτήτων είναι κακό για την ανθρωπότητα. Εγω αντιπροτείνω να στείλουμε όλα τα βιβλία των θρησκευτικών στο αγιο όρος γιατί εκεί τα χρειάζονται περισσότερο και να αντικατασταθούν από βιβλία αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Αλλά απο την πρώτη δημοτικου κιόλας.
χωριςκομματικοπροσανατολισμο
06/10/2017 12:17
Μακαρι να γινουν τα πραγματα όπως παλιά.
Mboosh
06/10/2017 11:33
Ο φόβος για το "πανθρησκειακό μάθημα το οποίο εντέχνως θα ενσταλάζει στις ψυχές των την ιδέα ότι “όλες οι θρησκείες είναι λίγο πολύ το ίδιο” και εν τέλει θα τους οδηγεί στον αγνωστικισμό και την αθεΐα" είναι υπερβολικός και θεολογικά ύποπτος. Υπερβολικός γιατί οι ως τώρα άθεοι και αγνωστικιστές με παλαιότερα βιβλία θρησκευτικών μεγάλωσαν και θεολογικά ύποπτος γιατί ως γνωστόν ο θεός έχει παραχωρήσει ελευθερία βούλησης στους ανθρώπους. Αντιτίθεται μέχρι και στο βιβλικό "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν..." Η θέληση είναι το σημαντικό όχι η κατήχηση.