Πρόστιμα έως 500 ευρώ σε όσους δεν ανακυκλώνουν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2017 08:25 |
Πρόστιμα έως 500 ευρώ σε όσους δεν ανακυκλώνουν

«Ντρίμπλα» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στους δήμους. Τους πετά το …μπαλάκι της ανακύκλωσης και αν δεν συμμορφωθούν απειλούνται με πρόστιμα.

Τα «μαύρα πρόβατα» στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα παίρνουν τελικά πάνω τους όλο το βάρος του έργου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί σήμερα Παρασκευή στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, οι δήμοι αναγορεύονται σε βασικό μοχλό της αλυσίδας «πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση».

Μάλιστα, στις τοπικές αρχές που έως και σήμερα δεν ανακυκλώνουν παρά μόνο το 4,69% των δημοτικών απορριμμάτων, δίνεται η δυνατότητα να βάζουν πρόστιμο στους πολίτες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται, από 20 ευρώ έως και 500 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.


Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»

3
Άκης απο Ολλανδία
06/10/2017 18:09
Το μέτρο επί της αρχής είναι σωστό. Το θέμα όμως είναι πως θα ταυτοποιούνται όσοι δεν ανακυκλώνουν. Για παράδειγμα, κάδοι που υπάρχουν έξω από κάθε οικοδομικό τετράγωνο εξυπηρετούν δεκάδες οικογένειες. Πως μπορούν οι αρχές να γνωρίζουν ποιά οικογένεια δεν ανακυκλώνει ώστε να δοθεί το πρόστιμο;
Δυνατά
06/10/2017 13:46
Τσίπρα βάστα γερά. Να τελειώνουμε οριστικά με τη ΝΔ και το παλιό.
STRATIS
06/10/2017 13:06
Θα ήταν καλά οι κύριοι υθπεύθυνοι να βγούν και λίγο έξω στην επαρχεία να δουν το τι συμβαίνει με τα απορρήματα. Επικρατεί χάος και αναρχεία και κάθε ένας πετάει τα σκουπίδια του όπου βρει.