Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου να έχουν συμπληρώσει και καταθέσει τα φύλλα αξιολόγησης στους Α’ αξιολογητές. Αυτό, τουλάχιστον, διευκρινίζει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία έφτασε την Τετάρτη στις δημόσιες υπηρεσίες. Ετσι, από την ερχόμενη Τρίτη το… μπαλάκι της αξιολόγησης πετιέται πλέον στους προϊσταμένους και διευθυντές, οι οποίοι θα πρέπει έως τις 12 Οκτωβρίου να έχουν παραδώσει τα έντυπα της αξιολόγησης στους Β’ αξιολογητές κι εκείνοι με τη σειρά τους να έχουν ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία έως τις 23 του μήνα. Αλλωστε, η τροπολογία που είχε περάσει η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη, με στόχο να… ξεμπλοκάρει την αξιολόγηση στο Δημόσιο, έβαζε στη… σέντρα τους διευθυντές, οι οποίοι αν δεν προβούν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους, δεν θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν άλλη θέση ευθύνης στις επερχόμενες κρίσεις.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Ηδη η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κατήφορο της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας για τις 3 Οκτωβρίου συγκεντρώσεις και καταλήψεις υπηρεσιών. «Με διαδικασίες εξπρές προσπαθεί (σ.σ. η κ. Γεροβασίλη) με όλα τα μέσα –εκφοβισμούς, απειλές, ανταπεργία –να ολοκληρώσει μέσα σε 20 μέρες τις διαδικασίες αξιολόγησης 560.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης και της κ. Γεροβασίλη δεν έχουν τέλος. Αντί να προβληματιστούν από την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο, φτάνοντας μάλιστα στο τελευταίο σκαλοπάτι του αυταρχισμού, αφού θεσμοθέτησαν την ανταπεργία ως μέτρο «φρονηματισμού» των υπαλλήλων του Δημοσίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.