Δυσχεραίνει όλο και περισσότερο η θέση του Μαξίμου με αφορμή την παραμονή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς εντείνεται διαρκώς η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσιοποίηση από τα parapolitika.gr του βίντεο με το ζεϊμπέκικο που χόρευε ο Κουρουμπλής σε γιορτή, παρουσία του εφοπλιστή στον οποίο ανήκε το μοιραίο «Αγία Ζώνη ΙΙ», καίτοι ο υπουργός είχε αρχικά δηλώσει πως δεν τον γνωρίζει, κυριάρχησε χθες στα πηγαδάκια της Βουλής και στις συζητήσεις στο περιστύλιο, επισκιάζοντας ακόμη και την υπόθεση Καμμένου. Απόδειξη, το στιγμιότυπο με βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έδειχναν από τα κινητά τους το σχετικό βίντεο στους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την αμηχανία αλλά και την ενόχλησή τους για την εικόνα του Κουρουμπλή και τις νέες πληγές που προκαλεί στην κυβέρνηση.

ΠΙΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Προσώρας, ωστόσο, το Μαξίμου εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν συντρέχει λόγος αποπομπής του υπουργού Ναυτιλίας και πως θα κριθεί, όπως και όλοι οι υπουργοί, από το τελικό αποτέλεσμα στον τομέα της αρμοδιότητάς του. Πλην όμως είναι φανερό κάθε ώρα που περνάει πως προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται υπό πίεση διαρκείας από τη στιγμή που επέλεξε να διατηρήσει στη θέση του τον Κουρουμπλή. Σε μια προσπάθεια ανατροπής αυτής εικόνας, ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του για την υπόθεση Καμμένου κάλυψε τον υπουργό Ναυτιλίας, κάνοντας λόγο για «fake news», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι καταφεύγει διαρκώς σε αιτήματα παραίτησης υπουργών για να μη φανεί η αδυναμία της να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. Πάντως, ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του Κουρουμπλή υπήρξε και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γιατί είναι άραγε τόσο πολύτιμος ο κ. Κουρουμπλής για τον κ. Τσίπρα; Μήπως είναι η εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή στην υπόθεση Καμμένου που τον εμποδίζει;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή. «Θα τον διώξει επιτέλους από την κυβέρνηση ή θα αρχίσει να χτυπάει παλαμάκια στο ζεϊμπέκικο καταστροφής του υπουργού του;» ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στον Πρωθυπουργό και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας εμμέσως παραδέχθηκε το ζεϊμπέκικο παρουσία του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», μιλώντας για «συνδυασμό ενός άσχετου γεγονότος με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου», αν και πρόσθεσε πως η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο «αναδεικνύει τον ιστό της λάσπης που υφαίνεται για το πρόσωπο μου, με σαφή στόχο να πληγεί η κυβέρνηση».

Ο Κουρουμπλής προσπάθησε μάλιστα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι «η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα, ως ώφειλα, ήταν η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας» και όχι η ονομαστική εορτή του εφοπλιστή.