Η καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων για δεκάδες υποθέσεις πουείχαν χρεωθεί και οι πολίτες ανέμεναν την έκβασή τους απασχόλησε τουςδικαστές του ΣτΕ από μία διαφορετική οπτική γωνία. Οι ανώτατοιδικαστές , κινούμενοι με γνώμονα την επιείκεια επέβαλαν προσωρινήπαύση 6 μηνών σε γυναίκα Πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων,

επειδή καθυστέρησε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων μέσα σε μια τριετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα η δικαστική λειτουργόςκαθυστέρησε την τριετία 2009-2012 την έκδοση 265 υποθέσεων πέραν των 8μηνών που είναι το ακραίο όριο δημοσίευσης των αποφάσεων τωνΔιοικητικών Δικαστηρίων.

Σε πρώτο στάδιο της περικόπηκε το επίδομα «ταχύτερης καιαποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων». Στη συνέχεια κρίθηκε ότιυπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της καιότι «δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια».

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε τηνποινή της 6μήνης παύσης. Μετά την επιβληθείσα ποινή έσπευσε καιδημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις. Όμως, στη συνέχεια τοδευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή τηςοριστικής παύσης.

Η δικαστής προσέφυγε στο ΣτΕ προβάλλοντας τον ισχυρισμόότι αντιμετώπισε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια προσφιλέστατουσυγγενικού της προσώπου, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώθηκε η υγεία τουυπερήλικα 93χρόνου πατέρα της.

Όμως, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίουυπογραμμίζει ότι «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεωνκαθυστέρησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους»και της επέβαλαν πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6μηνών.

Διαφορετική μεταχείριση επιφύλαξε η Ολομέλεια του ΣτΕ που απήλλαξεαπό κάθε πειθαρχική ποινή Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστών,που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.Ο εν λόγω πρόεδρος Πρωτοδικών είχε παραλειφθεί από τιςπροαγωγές 4 φορές, λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικώναποφάσεων. Όμως, αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα υγείας πουαντιμετώπιζε, «άλλαξε η υπηρεσιακή του εικόνα» και τελικά οι σύμβουλοι

Επικρατείας, έκριναν ότι δεν πρέπει να παυθεί από τα καθήκοντά τουλόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας.