Εκατόν οκτώ προσλήψεις οπλιτών και εφέδρων για ανακατάταξη ή επανακατάταξη ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για θέσεις βραχείας περιόδου δύο ετών, με δυνατότητα βέβαια παράτασης ενός έτους.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι οπλίτες, οι οποίοι έχουν μία από τις παρακάτω 17 ειδικότητες του Πολεμικού Ναυτικού:

– Διοικητικής Υποστήριξης

– Οδηγός Τροχοφόρων Οχημάτων

– Εσχαρέας

– Μουσικός

– Διαχειριστής

– Αρμενιστής

– Επιχειρήσεων / Επικοινωνιών

– Τεχνικός όπλων

– Ηλεκτρολόγος

– Τεχνικός Μηχανολογικών Συστημάτων

– Τεχνικός Ηλεκτρονικών Συστημάτων

– Ηλεκτρονικός Υπολογιστών και Δικτύων

– Τεχνικός Συνεργείων

– Τεχνίτης Δομικών Εργων

– Ιατρός

– Οδοντίατρος

– Βοηθός Νοσηλευτικής.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους, αλλά να έχουν ελληνική ιθαγένεια, σωματική ικανότητα κατηγορίας Ι/1 ή Ι/2, ανάστημα τουλάχιστον 1,60 μ., να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα, να μην εκκρεμεί εις βάρος τους μήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, καθώς και να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, οι οποίοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Ειδικότερα, οι οπλίτες στις Μονάδες όπου υπηρετούν, εφόσον απολύονται οριστικώς από 29 Οκτωβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2017, ενώ οι έφεδροι στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ) στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την ημερομηνία της οριστικής απόλυσής τους από τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Αίτηση, πάντως, δύνανται να υποβάλουν και οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα προσόντα, αλλά επιθυμούν να ανακαταταγούν ή επανακαταταγούν για διάστημα μικρότερο των δύο ετών, όπως αναφέρει η προκήρυξη.