Προσωπικό ασφαλείας θα προσλάβει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ). Πρόκειται για πρόσληψη 67 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τα οποία θα απασχοληθούν στη φύλαξη για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων της Υπηρεσίας που εδρεύει στην Αθήνα καθώς και των ΠΕΔΥ – ΜΥ και ΚΥ που εποπτεύει. Η διάρκεια της σύμβασης ξεκινά από την υπογραφή της έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε Μονάδες ή Κέντρα Υγείας της Υπηρεσίας, ενώ η 1η ΥΠΕ Αττικής διατηρεί το δικαίωμα να απασχολεί το αναφερόμενο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης σε τόπο, δηλαδή Υπηρεσία, Μονάδα ή Κέντρο Υγείας και χρόνο σύμφωνα με τις υπάρχουσες καθώς και τις έκτακτες και επείγουσες ανάγκες. Το ωράριο θα είναι κυκλικό, όλες τις ημέρες του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των Σαββάτων, Κυριακών και αργιών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ η σειρά κατάταξης καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: Χρόνος ανεργίας (4 μήνες), ανήλικα τέκνα, βαθμός βασικού τίτλου (δεν βαθμολογείται όταν απαιτείται τίτλος ΥΕ), εμπειρία, αναπηρία υποψηφίου με ποσοστό τουλάχιστον 50%, αναπηρία γονέα, τέκνου, αδελφού ή συζύγου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους είτε αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της Υπηρεσίας (1η ΥΠΕ Αττικής, Ζαχάρωφ 3, Αθήνα, ΤΚ 115 21, τηλ. 213-2010400, 473, 451). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 5 Οκτωβρίου.