Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι σοροί τους ζεύγους των Ουκρανών που επέβαιναν στο υπερελαφρύ αεροσκάφος CT2K,το οποίο συνετρίβη το μεσημέρι στην περιοχή Κερασιά της Ροδόπης.

Το ζευγάρι των Ουκρανών εντοπίστηκε εγκλωβισμένο στην άτρακτο του αεροσκάφους, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε το φτερό.

Νωρίτερα, τα σωστικά συνεργεία είχαν βρει τα συντρίμμια του μονοκινητήριοι αεροπλάνου, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 12.35, με προορισμό το Βουκουρέστι.

Το αεροσκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του μαζί με άλλο πανομοιότυπο, επίσης με δυο επιβαίνοντες, οι οποίοι ενημέρωσαν το FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι έχασαν την επαφή μαζί του.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) που το έθεσε σε φάση κινδύνου.

Αμέσως δόθηκε εντολή και απογειώθηκε στρατιωτικό αεροσκάφοςSuper Puma, το οποίο εντόπισε τα συντρίμμια και καθοδήγησε τις επίγειες δυνάμεις για να μεταβούν στο σημείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, σε χαράδρα και υπό καταρρακτώδη βροχή, που καθιστούν δύσκολη ακόμη και την επικοινωνία.