Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες η αντιπολίτευση στη Βουλή κατά του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή καταλογίζοντάς του και πάλι βαρύτατες ευθύνες για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Στη συζήτηση που έγινε μετά την επίκαιρη επερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές της ΝΔ προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον υπουργό για συστηματικά ψεύδη που στόχο έχουν να παραπλανήσουν τη Βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στον υπουργό υποστηρίζοντας ότι υπήρχε πλοίο του EMSA στην περιοχή από το μεσημέρι της Δευτέρας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθει για να συνδράμει στο ναυάγιο του «Αγία Ζώνη II». Κατέθεσε μάλιστα στη Βουλή το επίσημο στίγμα του σκάφους του EMSA, σημειώνοντας πως «έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα 11/9 στις 2.30 το μεσημέρι και ο Κουρουμπλής ενημέρωσε ψευδώς τη Βουλή ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ». Οπως πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά το πλοίο του EMSA πέρασε μέσα από το ναυάγιο. «Εχουμε ένα απορρυπαντικό σκάφος. Περνάει μέσα από το ναυάγιο. Δεν ενημερώνει κανένας τον EMSA ότι το έχουμε ανάγκη. Μιλάμε για λεπτά και ο άνθρωπος το έκρυβε μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο Γεωργιάδης, για να προσθέσει: «Για την καταστροφή έχουν ευθύνη προσωπικά ο υπουργός και ο υφυπουργός. Τα ξέρατε όλα και κάνετε τα στραβά μάτια για την καρέκλα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας επανέλαβε τις θέσεις που διατυπώνει τις τελευταίες ημέρες, ότι δηλαδή τόσο ο ίδιος όσο και ο κρατικός μηχανισμός έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για το ναυάγιο. Υποστήριξε μάλιστα ότι χρησιμοποιήθηκαν όλα τα σύγχρονα μέσα για την απορρύπανση των ακτών και το υπουργείο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Στην αρχή της τοποθέτησής του, δε, κατηγόρησε τη ΝΔ πως δεν ενδιαφέρθηκε για το ναυάγιο, αναφέροντας πως μόλις έγινε το ατύχημα δεν δέχθηκε ούτε ένα τηλέφωνο από την αξιωματική αντιπολίτευση.