Εκθετος για ακόμη μια φορά ως προς το θέμα της οικολογικής ρύπανσης στον Σαρωνικό βρέθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αυτή τη φορά τον υπουργό εξέθεσε μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας θλίψη και οργή: Ενα πλάνο που ανέβασε στον λογαριασμό του ο freelance φωτορεπόρτερ Max Gyselinck, στο οποίο απεικονίζεται μια γυναίκα που έχει μόλις βγει από τη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου με το κάτω μέρος του σώματός της και τα χέρια της να έχουν καλυφθεί από μαζούτ.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα το υπουργείο ενημέρωνε την κοινή γνώμη σε σχέση με τις εργασίες απορρύπανσης των ακτών, αναφέροντας ότι «στη θαλάσσια περιοχή του Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή και επιχειρεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, ενώ ποντίστηκε νέο πλωτό φράγμα στην παραλία Εδέμ».

Ο Κουρουμπλής λίγες ημέρες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα είχε προτρέψει τους κατοίκους να κολυμπούν άφοβα στο παραλιακό μέτωπο της Νότιας Αττικής, γεγονός που είχε προκαλέσει την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.