Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται περίπου 1.000 μεταλλωρύχοι από την Κασσάνδρα, ζητώντας λύση στο ζήτημα των αδειών για τις Σκουριές.

Με σύνθημα «Σκουριές, χρυσός, ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της εταιρείας.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της Eldorado Gold πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η κίνηση στη λεωφόρο Μεσογείων είχε διακοπεί, ενώ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων είχαν και συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος Μιχάλη Βεροιόπουλο. «Γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα» δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση.

«Υπάρχει, πρόσθεσε, ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός.