Θα δικαστούν την Πέμπτη

Δίωξη για λαθρεμπορία καυσίμων για τα πετρελαιοειδή του «ΛΑΣΣΑΙΑ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2017 21:03 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20/09/2017 21:21 |
Δίωξη για λαθρεμπορία καυσίμων για τα πετρελαιοειδή του «ΛΑΣΣΑΙΑ»

Στην άσκηση δίωξης για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος, προχώρησε η εισαγγελία Πειραιά εναντίον του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του πετρελαιοφόρου «ΛΑΣΣΑΙΑ», στο οποίο μετά από έλεγχο των λιμενικών αρχών εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος χωρίς παραστατικά.

Η εισαγγελέας παρέπεμψε τους δύο ναυτικούς να δικαστούν την Πέμπτη από το τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ το πλοίο κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των λιμενικών εντοπίστηκαν περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς νόμιμα παραστατικά, στις δεξαμενές έρματος του πετρελαιοφόρου που έως τώρα απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα καταμετρηθεί η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο.

1
Αντίοχος
21/09/2017 10:38
Προβλέπεται η ίδια ποινή για λαθρεμπόριο χιλιάδων τόνων πετρελαίου, με κάποιον που συλλαμβάνεται να κατέχει 1 κιλό λαθραίο καπνό. Εκεί κατάσχται το πλοίο, εδώ κατάσχεται το αυτοκίνητο. Ελλάς το μεγαλείο σου !!!