«Στις ακτές του δήμου μας η πετρελαιοκηλίδα έφτασε την περασμένη Τετάρτη. Μέχρι τότε δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση και μόνο την επόμενη μέρα ενημερωθήκαμε σε επίπεδο συντονιστικού. Δώσαμε από την αρχή μάχη για να κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά την πίσσα και το πετρέλαιο από τις ακτές μας, το λιμάνι και την παραλία του Αγίου Κοσμά.

Κι ενώ το Σάββατο φάνηκε πως η κατάσταση ήταν καλύτερη, την Κυριακή το κύμα έφερε και πάλι τόνους ολόκληρους πετρελαίου στον Αγιο Κοσμά και στην παραλία των Αιγυπτιωτών. Περπατάς στην παραλία και γεμίζει το πόδι σου πίσσα, έχει ποτίσει η άμμος πετρέλαιο. Κι αυτό που δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη οι υπεύθυνοι είναι τι γίνεται με τον βυθό. Γιατί όσο στον βυθό της θάλασσας υπάρχει μαζούτ, με έναν κυματισμό ή με μια αλλαγή της φοράς του ανέμου θα το βλέπουμε στην επιφάνεια.

Η εικόνα είναι απογοητευτική και μας πονά ιδιαίτερα, γιατί φέτος φτιάξαμε με πολύ κόπο την παραλία του Αγίου Κοσμά, με δωρεάν είσοδο για όλο τον κόσμο, και τώρα πια… ισοπεδώθηκε. Οσο για τις οικονομικές επιπτώσεις, όλες οι επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο υπολειτουργούν, για κάποιες μάλιστα η σεζόν τελείωσε πολύ άδοξα. Γιατί δεν είναι μόνο η εικόνα της βρώμικης θάλασσας που κάνει τους επισκέπτες να μην έρθουν στην περιοχή, είναι και η οσμή».