«Εχουμε αναπτύξει φράγματα 1.200 μέτρων σε όλο το μήκος της παραλίας. Ωστόσο, έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες στον Θεό, μη γυρίσει ο καιρός και πάει όλη αυτή η προσπάθεια περιορισμού της οικολογικής καταστροφής χαμένη. Εάν έχουμε νοτιάδες, η παραλία του Φλοίσβου, η οποία γλίτωσε επειδή πολύ άμεσα, τις πρώτες κιόλας ώρες, μπήκαν τα φράγματα, θα έχει εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί δεν νομίζω να αντέξουν τα φράγματα.

Η κατάσταση στο δικό μας παραλιακό μέτωπο –συγκριτικά και με τους υπόλοιπους δήμους –είναι σαφώς καλύτερη, αλλά μην ξεχνάμε ότι στον βυθό υπάρχει ακόμη μαζούτ, το οποίο μπορεί να βγει στην επιφάνεια. Γι’ αυτό οι προσπάθειές μας θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι εντατικές.

Από τις πρώτες μέρες που η πετρελαιοκηλίδα έφτασε και στις δικές μας ακτές, με ανακοίνωσή μας ενημερώσαμε κατοίκους και επισκέπτες ότι απαγορεύεται η κολύμβηση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του δήμου. Ακόμη υπάρχει κόσμος, κυρίως χειμερινοί κολυμβητές, που αψηφά τις προειδοποιήσεις. Περνάω συνεχώς και τους επισημαίνω πως η κίνησή τους είναι λάθος. Και το απαγορευτικό θα παραμείνει έως ότου γίνει ο έλεγχος και δείξει ότι το νερό είναι κατάλληλο. Ο πρώτος έλεγχος έδειξε ότι η συγκέντρωση πετρελαίου ήταν 3,5 φορές πάνω από το προβλεπόμενο όριο».