Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τουςενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και οι έντεκακατηγορούμενοι, στελέχη της Attica Bank, για την υπόθεση με τιςπαράνομες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδεςσυμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Π. Μαυρίκου.

Ο δικαστικός λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κάλεσεσε απολογία για το κακούργημα της απιστίας έντεκα μέλη από την ΑtticaBank που στελέχωσαν αρμόδιες επιτροπές διαφήμισης της τράπεζας καθώς

και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με την κατηγορία η πράξη της απιστίας συνδέεται με αποφάσειςτων εμπλεκομένων προσώπων που ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρίσεις γιαποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία εφημερίδων και τηνεπισκεψιμότητα ιστοσελίδων συμφερόντων του Π. Μαυρίκου χωρίς ναεξυπηρετείται ο σκοπός της διαφήμισης. Το αδίκημα της απιστίας φέρεταινα έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίαςγια την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα φτάνειπερίπου σε 380.000 ευρώ. Την ίδια ποινική μεταχείριση είχαν επιφυλάξειανακριτής και εισαγγελέας και για ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ πουεπίσης κλήθηκε σε απολογία και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση είχε αρχικά ασκηθεί ποινικήδίωξη για τρία άτομα (Π. Μαυρικου, Π. Μουσσά και Χρ. Φράγκου) γιαεγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία. Οι κατηγορούμενοι είχαναπολογηθεί σε άλλον ανακριτή ο οποίος όμως με βάση μία έκθεση που είχεστη διάθεσή του διαπίστωσε ευθύνες στελεχών ΔΕΚΟ και της τράπεζας που

φέρεται να είχαν ρόλο στην ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σεσυγκεκριμένα μέσα. Έτσι ακολούθησε η άσκηση συμπληρωματικής ποινικήςδίωξης για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό μάλιστα με τιςεπιβαρυντικές διατάξεις του νομού περί καταχραστών του δημοσίου.

Μετά το τέλος της ανάκρισης η δικογραφία διαβιβάζεται στο ΣυμβούλιοΕφετών Αθηνών για την έκδοση βουλεύματος προκειμένου οι δικαστικοίλειτουργοί να αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένωνπροσώπων σε δίκη.