Το ποσό των 90.000 ευρώ το οποίο χάθηκε από το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πριν από λίγες ημέρες, αναζητά η αστυνομία και ο ίδιος ο ΔΣΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, «το ΔΣ ενημερώθηκε από το προεδρείο για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του Συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ».

Συγκεκριμένα, τα αρμόδια μέλη του Συλλόγου προχώρησαν στην υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν και στις 6/9/2017 ειδοποιήθηκε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση.

Παράλληλα, κατατέθηκε, αυθημερόν, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το ΔΣ του ΔΣΑ συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ, καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας».