Εξαιρετικά δύσκολη η νύχτα στη δυτική Αχαΐα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2017 16:22 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12/09/2017 04:26 |
Εξαιρετικά δύσκολη η νύχτα στη δυτική Αχαΐα
Το πύρινο μέτωπο απείλησε το χωριό Αρλα και δόθηκε εντολή εκκένωσής του (φωτογραφίες από patratora.gr).

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη δυτική Αχαΐα αφού το πύρινο μέτωπο που νωρίτερα απείλησε το χωριό Αρλα, αναγκάζοντας τους περισσότερους κατοίκους να το εγκαταλείψουν, κινείται τώρα απειλητικά προς τα Ζισιμαίικα.

Η εντολή εκκένωσης της κοινότητας Αρλας δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια.

Ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και μεταφέρθηκαν σε γειτονικές περιοχές.

Οσοι από τους κατοίκους παρέμειναν στο χωριό, συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις κατοικίες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που, δυστυχώς, δίνουν πνοή στο πύρινο μέτωπο και το γιγαντώνουν με αποτέλεσμα, ελλείψει και των εναέριων μέσων, να καθίσταται σχεδόν αδύνατος ο έλεγχός του.


Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απείλησαν τις κοινότητες Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τους δρόμους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και των υδροφόρων.

Αυτήν τη στιγμή, επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 43 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στη Μεγαλόπολη

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Βουτσαρά Μεγαλόπολης χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 50 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο.