Δυνατότητα έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα έχουν για φέτος οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πρόκειται να μεταβούν σε νησί, το οποίο αποτελεί τον τόπο διορισμού τους.

Την απόφαση πήραν τα υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας, ώστε να υπάρξει επιδότηση της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πρόκειται τις επόμενες μέρες να μεταβούν στον νησιωτικό τόπο διορισμού τους.

Η έκπτωση θα παρέχεται από τις εταιρείες BLUE STAR FERRIES, SUPERFAST FERRIES, ANEK LINES, HELLENIC SEAWAYS και MINOAN LINES.

Από σήμερα 6 Σεπτεμβρίου, μέρα δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης, και ως και τις 10 Σεπτεμβρίου, αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές μπορούν να απευθύνονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων των προαναφερόμενων εταιρειών ώστε, με την επίδειξη της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους και της Αστυνομικής Ταυτότητας, να λαμβάνουν την έκπτωση.

Περαιτέρω, η επιδότηση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το νησί όπου βρίσκεται η έδρα του νομού στον οποίο διορίζονται, αλλά και εκείνο στο οποίο τοποθετούνται.