Νεκρός σε τροχαίο ο καρδιοχειρουργός Χρήστος Λόλας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2017 16:38 |
Νεκρός σε τροχαίο ο καρδιοχειρουργός Χρήστος Λόλας

Σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή στην λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου έχασε τη ζωή του ο Χρήστος Λόλας, ο καρδιοχειρουργός που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στο ΕΣΥ.

Νεκρή είναι και η σύζυγός του Κλώντια. 

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τους κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς κατέληξαν.

Ο Χρήστος Λόλας ήταν ο πρώτος διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και υπηρέτησε στο ΕΣΥ για 20 χρόνια.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου και εξειδικεύθηκε στη γενική χειρουργική. Κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε επί μια πενταετία στην καρδιοχειρουργική, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Oregon των ΗΠΑ και έλαβε τον τίτλο του Associate Professor.

Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και του ανατέθηκε η οργάνωση και λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Έγινε υφηγητής και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1986 ανέλαβε διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εγκαινιάζοντας το 1990, με την πρώτη επιτυχή καρδιακή μεταμόσχευση, το πρώτο πρόγραμμα καρδιακών μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Είχε συγγράψει βιβλία και είχε δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά και μη περιοδικά και στον ημερήσιο Τύπο. Ήταν μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών.

1
Φτύνω ξερνάω
22/08/2017 01:16
Νεο πρόγραμμα μείωσης του πληθυσμού! Εκτός από πυρκαγιές, μοτοσυκλέτες, αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκίνητα, οδηγοι χωρίς άδειες, αυτοκίνητα χωρίς ασφάλεια, μπάχαλο όλη η Ελλάδα! Ευχαριστούμε το γκοβέρνο του Αυτοκράτορα Αναγούλα για όλα αυτά, ελπίζω να περνά καλά τις διακοπές του όπου κι αν κρύβεται!