Το Κατάρ επιτρέπει την είσοδο στη χώρα χωρίς βίζα σε πολίτες 80 χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο έχει άμεση ισχύ.

Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται επίσης η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ινδία, η Νότια Αφρική, οι Σεϋχέλλες, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Πολίτες αυτών των 80 χωρών που θέλουν να επισκεφθούν το Κατάρ δεν θα χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση ή να πληρώσουν για βίζα· αντ’ αυτού θα εκδίδουν δωρεάν στο σημείο εισόδου τους στη χώρα μια άδεια πολλαπλών εισόδων παρουσιάζοντας ένα έγκυρο διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών και ένα επιβεβαιωμένο εισιτήριο επιστροφής.

Ανάλογα με την εθνικότητα του επισκέπτη, η άδεια πολλαπλών εισόδων θα ισχύει για 180 ημέρες και θα επιτρέπει στον επισκέπτη να περάσει συνολικά 90 ημέρες στο Κατάρ (πολλαπλές είσοδοι)· ή θα έχει ισχύ για 30 ημέρες και ο επισκέπτης θα δικαιούται να παραμείνει έως 30 ημέρες στο Κατάρ (πολλαπλές είσοδοι) με τη δυνατότητα να ζητήσει παράταση της άδειας για άλλες 30 ημέρες.