Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή εξακολουθούν να δίνουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείουοι δύο από τους τέσσερις σοβαρά τραυματίες στον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στην Κω.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υγείας τους, ο 21χρονος Σουηδόςυποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο κι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά, ωστόσο η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη.

Ο 23χρονος Νορβηγός, μετά το χειρουργείο, νοσηλεύεται σε καταστολή, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά, αλλά και η δική του κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.

Ο 37χρονος Ελληνας που φέρει τραύμα στον δεξιό οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.

Η 28χρονη Ελληνίδα, που φέρει κάταγμα στο δεξιό πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.