Πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα, τύπου Καμόρα», που εμπλέκεται στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζεφυρίου εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, την Τετάρτη, έγινανέρευνες σε κατοικίες και συνελήφθησαν 26 άτομα, ως μέλη της σπείρας. Πρόκειται για εννέα άνδρες, ισάριθμες γυναίκες και οκτώ ανήλικους.

Αλλα 11 άτομα αναζητούνται, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 18 άτομα – χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Οπως προέκυψε, στα σπίτια των δραστών προσέρχονταν καθημερινά από διάφορες περιοχές της Αττικής πλήθος χρηστών ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να τις προμηθευτούν.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους κατηγορούμενους είχαν ρόλο καθοδηγητικό και οι νεότεροι εκτελεστικό, ενώ τόσο οι γυναίκες, όσο και τα παιδιά συμμετείχαν στην παράδοση και απόκρυψη των ναρκωτικών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν702,29 γραμμάρια χασίς,29,7 γραμμ. ηρωίνης,15 ναρκωτικά χάπια, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,τρίφτης κάνναβης,3.424 ευρώ, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα που αποκτήθηκαν από τα παράνομα έσοδα, καθώς και16 κινητά τηλέφωνα.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, οισυλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.