Στη χαρτογράφηση όλων των υποδομών του ιαματικού τουρισμού προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσω ειδικού ερωτηματολογίου που προώθησε στους δήμους όλης της χώρας.

Η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας-πρόσκλησης χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)», που αφορά την αξιοποίηση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΙΦΠ).

Στόχοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι η αποτύπωση της παρούσας κατάστασης των ιαματικών φυσικών πόρων της χώρας, η χαρτογράφηση των αναγκών ανάδειξης και αξιοποίησής τους, καθώς και ο προσδιορισμός των αναγκών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης των ιαματικών πηγών.

Οι πληροφορίες και τα δεδομένα που θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί η αρμόδια ειδική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομίας για το ΕΣΠΑ θα συμβάλουν καθοριστικά στην έκδοση της σχετικής αναπτυξιακής πρόσκλησης για την αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων μέσα στο φθινόπωρο.

Η όλη έρευνα για τις υποδομές του ιαματικού τουρισμού γίνεται με απλό τρόπο μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου 39 σελίδων και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο υδάτινο ιαματικό δυναμικό, σε διαφορετικά περιβάλλοντα του ελληνικού γεωγραφικού χώρου, η αναβάθμιση και η προβολή του αποτελούν στρατηγική ανάγκη» αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε σχετική επιστολή του προς τους δήμους όλης της χώρας.